duminică, 23 august 2009

Bucuria


Bucuria unei persoane, este atunci cand a reusit sa faca ceva pe plan personal, fara sa fi fost ajutat de altcineva.Un om se bucura cand; citeste, scrie, asculta muzica, sta in mijlocul prietenilor, cand iubeste.
Multe persoane se bucura atunci cand primesc ceva de la prieteni. Maica Tereza de Calcutta spune"
Bucuria este rugăciune. Bucuria este tărie. Bucuria este o plasă a dragostei cu care prinzi suflete"
Bucuria este o rugaciune, deoarece prin intermediul rugaciunii primim ceea ce cerem de la Dumnezeu. Sunt multe persoane care se bucura de rugaciune,chiar cand aud numai de cuvantul rugaciune.
Rugaciunea aduce bucuria in sufletele oamenilor. A trai inseamna bucurie, pentru ca existi si faci lucruri extraordinare pentru care te bucuri.Exista oameni care se bucura de raul altuia, care se bucura atunci cand cineva este jicnit, atunci cand unii cad si se ridica foarte greu........deci fiecare om se bucura de cate ceva. Bucuria unei mame este atunci cand se naste fiul ei. Un proverb tibetan afirma
"
Când te naşti, tu plângi şi lumea se bucură. Când mori, tu te bucuri şi lumea plânge."Plansul unui copil aduce bucuria unei mame. Don Bosco spune; "Nu este o bucurie mai mare in a darui decat in a primi" Sa te daruiesti copiilor si tinerilor este ceva extraordinar, pentru ca te bucuri, ca iti faci multi prieteni, te bucuri pentru ca tristetea unui copil s-a transformat in fericire.Eu ma bucur pentru ca Dumnezeu are mila de mine si imi iarta toate pacatele pe care le fac .
Dumnezeu este Iubire si bucurie. Dumnezeu se bucura atunci cand El ne cheama, iar noi ii raspundem chemarii Lui. Bucuria poate fi exprimat printr-un zambet frumos, printr-o iubire profunda. Bucuria unui copil este atunci cand face orice sa fie in centrul atentiei, bucuria unui adolescent este sa isi faca prieteni, bucuria unui tanar este aceea de a se simte iubit de catre ceilalti, bucuria unei casatorii este aceea de a se intelege cat mai bine, bucuriaunei mame este cand isi naste propiul copil, bucuria unui tata este sa isi vada familia fericita. Bucuria ne face sa ne sacrificam pentru ceilalti ca sa ii vedem bucurosi.
Tu esti bucuros? Ce intelegi prin cuvantul bucurie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu