sâmbătă, 3 octombrie 2009

Sacramentul Euharistiei


Sacramentul Euharistiei este un sacrament al initierii crestine. A fost oranduit de Isus Cristos la Cina cea de Taina. " LUATI SI MANCATI DIN ACEASTA TOTI. ACESTA ESTE TRUPUL MEU CARE SE JERTFESTE PENTRU VOI." "LUATI SI BETI DIN ACEASTA TOTI. ACESTA ESTE POTIRUL SANGELUI MEU CARE PENTRU MULTI SE VARSA SPRE IERTAREA PACATELOR. FACE-TI ACEASTA IN AMINTIREA MEA". Acestea sunt cuvintele cu care Isus Cristos a infiintat Sacramentul Euharistiei. Sfanta Euharestie esta unica hrana spirituala prin care il primim pe Insusi Isus Cristos. Aceasta hrana ne intareste sufletul, ne da putere, curaj. Euharistia este Taina prin excelenţă a iubirii divine. Isus ni S-a daruit pe Crurce murind pentru noi, dar la Sfanta Liturghie ni Se daruieste zilnic. Pe Cruce S-a rastignit in mod sangeros, la altar este rastignit in mod nesangeros la Sfanta Liturghie. La Prefacere Isus se coboara in forma Sfintei Ostii si a Vinului. Cei care vor sa primeasca sf impartasanie trebuie sa fie curat in suflet si sa creada ca il primeste pe Isus Cristos in sf Ostie.Prin Euharestie ajungem sa il cunoastem mai bine pe Isus. In preasfantul sacrament al altarului, Isus locuieste neincetat.
Sf Euharistie este hrană fiinţială, fundamentală pentru umanitatea noastră. Dar o hrană dumnezeiasco-omenească pentru că e o hrană care curăţeşte fiinţa noastră de păcate şi o sfinţeşte, o îndumnezeieşte. Ea ne asigură curăţia sufletului şi a trupului. Nimic din această lume, niciun medicament nu poate să ne redea curăţia sufletului, stricată de păcatele noastre cele multe, ci numai Sfânta Euharistie ne poate da sănătate duhovnicească.
Cel mai adesea greşim faţă de Cristos, când venim nepregătiţi la împărtăşirea cu El şi nu Îl simţim, nu trăim unirea cu El, ca Dumnezeu şi om, în Euharistie. El este mereu acelaşi în Euharistie.Sf Impartasanie ne purifca inima, sufletul, ne iarta de toate pacatele lesne-iertatoare pe care le facem infiecare zi, fie ca vrem sau nu vrem in mod intentionat.